Rustic house inspiration

A day in numbers

Onsdag aften gik jeg i seng med et blodsukker på 8,0 mmol/l. Hvilket er helt fint, da jeg stadig havde aktiv insulin i kroppen. På den måde vidste jeg godt, at mit blodsukker ville falde en del, og jeg havde en smule på fornemmelsen, at det ville resultere i et lavt blodsukker.

Kl. 23:30 vågnede jeg med de sædvanlige symptomer på et lavt blodsukker. Jeg rystede, følte mig tom indeni, svag og havde det egentlig bare virkelig ubehageligt. Det er virkelig svært at beskrive, hvordan man har det, når man har lavt blodsukker.. Hvordan har I det, når I har lavt blodsukker?

Nå men jeg har altid en juice til at stå ved siden af min seng, således at jeg ikke behøver at gå hele vejen nedenunder for at få en juice. Derudover undgår jeg også at møde køleskabet, som kan virke rigtig fristende, når man lavt blodsukker ;-)… Det kan nemt ende med, at man spiser meget mere, end der endelig er nødvendigt, hvilket tit forårsager et efterfølgende højt blodsukker, som man selvfølgelig helst vil undgå.

Jeg tog ikke mit blodsukker, da jeg vågnede, men skyndte mig bare at få drukket den juice. Det er meget forskelligt hvor meget juice, jeg føler, der er nødvendigt, når jeg har lavt blodsukker. Men jeg kunne godt mærke, at hele juicen var nødvendig den her gang, så den røg ned. Det tog lang tid før, at mit blodsukker steg til det acceptable igen. Kl. 23:42 havde jeg det stadig ikke vildt godt, hvilket giver meget god mening, da mit blodsukker kun var steget til 3.0 mmol/l. Efterfølgende faldt jeg i søvn, og jeg vågnede med et blodsukker på 7.1 mmol/l, hvilket jeg er fuldt ud tilfreds med, hvis man tager modreguleringen med, som oftes forekommer. Når sukkerniveauet i blodet er under det normale, modregulerer kroppen ved f.eks. at frigive glukose fra leveren, som gør, at blodsukker niveauet stiger. Dvs. at mange ofte, efter et lavt blodsukker, oplever et højt blodsukker.

Til middag viste blodsukkermåleren 6,7 mmol/l. Jeg fik et ristet rugbrød, med hjemmelavet avocado og 2 spejlæg til. Det blev til 22 gram kulhydrater.

Klokken 14:00 var mit blodsukker på 8,0 mmol/l. Her spiste jeg et stykke chokolade, som jeg tog lidt insulin for. Kl. 15:00 var mit blodsukker så på 5,4 mmol/l, og her spiste jeg et æble, som jeg ikke tog noget insulin for, da jeg allerede havde noget aktiv insulin i kroppen, og på den måde ikke ville have, at dette insulin skulle sænke mit blodsukker yderligere. Til aften viste den 6,1 mmol/l, og der spiste jeg omkring 32 kulhydrater, som jeg tog insulin for. Derudover spiste jeg til aften en isis is, som indeholdte 17 gram kulhydrat. En time efter jeg havde spist den, viste blodsukkermåleren 9,2 mmol/l. Der havde jeg stadig 2,4 aktiv insulin tilbage.

Om aftenen var mit blodsukker på 6,3 mmol/l med 1,3 enheder aktiv insulin i kroppen. For ikke at gentage det lave blodsukker om natten satte jeg min pumpe til i en time kun at give 50 % af den mængde, som den normalt giver. En time efter var mit blodsukker på 4,4 mmol/l, hvilket betød, at jeg alligevel måtte drikke et glas mælk, og derefter kunne gå i seng. Jeg vågnede med et blodsukker på 8,0 mmol/l, hvilket er helt okay.

Dette var bare et eksempel på, hvordan mit blodsukker ligger på en god dag. Jeg har også dårlige dage, hvor mit blodsukker bestemt ikke ligger på det, jeg gerne vil have.

– Lise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rustic house inspiration