Hvilke signaler sender du?

Skift af infusionssæt og insulin

 Hej Alle 🙂

I dag var det tid til at skifte infusionssæt og insulin, så derfor tænkte jeg, at jeg ville vise jer, hvordan det forgår hjemme hos mig.

DSC_0933

Til et skift bruger jeg følgende: Alkoholswab, insulin, Quick-serter, infusionssæt, reservoir og skruetrækker el kuglepen..

DSC_0935

DSC_0943

Det første, jeg gør er at koble slangen fra kroppen, og fjerne sprøjten i selve pumpen. Det bliver hurtig en rutine at skifte sæt og insulin, men ellers skriver insulinpumpen, hvad du skal gøre step by step, hvilket er meget nyttigt i starten.

DSC_0963

 Herefter tager jeg det nye reservoir, trækker stemplet lidt frem og tilbage, og trækker til sidst op efter hvor meget insulin, jeg vil have. Derefter sætter jeg reservoiret på hætteglasset med insulin, og trykker luften ned i flasken for at skabe et tryk.

DSC_0965

DSC_0968

 Hætteglasset vendes på hovedet således, at stemplet, grundet trykket, selv trækker den ønskede mængde insulin op i reservoiret. For det meste skal det lige hjælpes helt på plads til sidst.

DSC_0969

 Herefter bruger jeg skruetrækkeren til at slå alle luftboblerne i kanterne op til overfladen med således, at jeg kan få dem ud af reservoiret. Man kan også bruge en kuglepen, eller noget andet, men jeg synes bare, at en skruetrækker fungerer bedst :-).

DSC_0975

Derefter tages hætteglasset samt nålen (den blå ting) væk, og ampullen med selve insulinen tilkobles infusionssættet. Jeg trykker altid lidt insulin op i slangen, før jeg fjerner stemplet for at sørge for, at alt fungerer, som det skal.

DSC_0979

Ampullen sættes ind i selve insulinpumpen, og herefter fyldes slangen med insulin, indtil man kan se, at der kommer dråber af insulin ud af nålen.

DSC_0981

DSC_0984

Efter det fjerner jeg tingene på plasteret, således det sætter sig fast, når jeg skyder nålen ind.

DSC_0988

Her har jeg trukket nålen og plasteret ned, og fjernet den blå hætte. Nu er Quick-serteren klar til at skyde nålen ind.

DSC_0991

Når man har fundet det sted, man vil have infusionssættet til at sidde, trykker man på de to hvide knapper i siden, og derefter skydes nålen ind i maven.

DSC_1002

DSC_1005

Her er nålen blevet skudt ind. Jeg har fjernet Quick-serteren, og det eneste jeg mangler at gøre, er at fjerne selve nålen, således det kun er en lille slange, der sidder tilbage, samt fylde nålen.

DSC_1012

DSC_1019

Når alt er klaret, og jeg har sikret mig, at der kan komme insulin igennem nålen, og pumpen ikke alarmere om noget, fjerner jeg det gamle infusionssæt ved at rive det af.

DSC_1023

Det her er et billede af det gamle infusionssæt, hvor man kan se en lille smule blod i selve slangen. Det er en ting man skal være opmærksom på, da det kan størkne og resultere i, at insulinen ikke kan komme igennem.

Fortsat god påske til jer 🙂

– Lise

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke signaler sender du?