Det perfekte par bukser

Fødselsdagskage

Så blev det endelig tid til lidt bagværk. Jeg nyder virkelig at bage, og jeg bager ofte sammen med min storebror. På tirsdag fylder min farmor 94 år, og i denne specielle og dejlige anledning skal hun have en kage.

Opdateret for nylig1

  20150410-154411

Opdateret for nylig2

Opskriften fandt jeg på bloggen Sesam, Sesam, hvor man kan finde et hav af lækre opskrifter. Jeg har pyntet kagen, og bygget den op lidt anderledes, end hvad den oprindelige opskrift siger. Hvis I har lyst til at se og følge den oprindelige opskrift, finder I den her: http://sesamsesam.com/hjem/den-ultimative-devils-food-cake – Lets get started.

Bundene: (Her er til 2 bunde)

 • 4 æg
 • 4 dl sukker
 • 350 g hvedemel
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 80 gram kakao
 • 3 tsk bagepulver
 • 250 g smør
 • 3 dl mælk

Sæt ovnen på 175 grader, almindelig ovn. Pisk æg og sukker luftig og lys. Bland mel, vaniljesukker, kakao og bagepulver. Smelt smørret og sigt melblandingen i æggene og sukkeret, skiftevis med at smør og mælk tilsættes. Fordel dejen i to smurte springforme. Jeg brugte en springform med en diameter på ca. 23 cm. Sæt kagen i ovnen og bag den indtil der kan stikkes en køkkennål, eller andet, ned i midten af kagen, uden at der er dej på den, når den trækkes op. Jeg bagte min kager i ca. 15 minutter hver for sig.  

Frosting:

 • 200 g smør
 • 200 g mørk chokolade
 • 150 g sigtet flormelis

Smelt smør og chokolade over vandbad – eller i mikroovn. Sigt flormelis i, mens du rør i blandingen. Jeg fandt, at en elpisker gjorde jobbet bedst, således at der ikke kom klumper i blandingen. Når blandingen får lov til at køle ned, bliver den mere fast. Jeg satte den meget kort i køleskabet, hvorefter den blev fast. 

Flødeskum med vanilje:

(jeg lavede dobbelt portion, men det var ikke nødvendigt. Det var dog nødvendigt at lave mere end denne enkelte portion, i forhold til hvordan kagen er pyntet)

 • 2,5 dl fløde
 • Vaniljekorn fra 0,5 vaniljestang
 • 1 spsk sigtet flormelis

Skær vaniljestangen op, og skrab vaniljekornene ud. Mas vaniljekorn og flormelis sammen med en kniv på et skærebræt, således at det er godt fordelt. Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelissen med vanilje i flødeskummet. 

Pynt:

 • Omkring 500-600 gram jordbær.
 • Ca. 150 g odense marcipan i ekstra hvid.
 • Lidt flormelis til udrulning af marcipanen.

Vask jordbærene, og skær dem i skiver. Spred lidt flormelis ud på en bordplade, samt lidt på selve marcipanen og kagerullen. Rul herefter marcipanen ud til en lang firkant, således den passer til højden af kagen. Jeg tilføjede lidt efter lidt, mere flormelis til bordpladen og på marcipanen, og det gjorde det nemt at rulle marcipanen ud. 

Sammensætning:

Sørg for at kagenbundene er 100 % afkølede. Jeg skar det øverste at kagebundene af, således de var flade og nemmere at arbejde med. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt. Smør et lille lag frosting på begge bunde. Smør herefter, på den nederste bund, et lag flødeskum på ca. 1 cm, efterfulgt af et lag jordbær. Placer den sidste bund oven på, og smør kagens side med frosting. Herefter puttes marcipanen rundt om kagen, og der kommes et sidste lag flødeskum på toppen af kagen. Pynt herefter med jordbær ved at starte med at lave en ydre cirkel og forsætte indad. & TA-DA kagen er klar til at blive spist! 🙂

Min diabetes hindrer mig ikke i at spise kage, og kage er ikke mere usundt for en person med diabetes type 1, end for alle andre mennesker, bare man kan kontrollere det, og tager insulin efter det. Selvfølgelig skal man ikke spise kage hver dag, men så vidt jeg ved, skal personer uden diabetes type 1 heller ikke det ;-).

– Lise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte par bukser