Fødselsdagskage

Kærnemælkshorn med marcipan og nougat

DSC_0968

DSC_0965

DSC_0971

De sidste par dage er gået med at bage en hel del, og derfor kommer de næste par indlæg nok også til at handle om det – men det håber jeg ikke, I har noget imod (-;

Idag er det min højtelskede farmors fødselsdag, og derfor er hun her til morgen blevet fejret med disse lækre kærnemælkshorn, som hun altid har været mesteren til at bage! Eftersom hun i rigtig mange år har lavet disse til mig, tænkte jeg, at det nu var min tur til at lave dem til hende.

Opskriften er fundet HERmen er ikke fuldt helt til punkt og prikke, da jeg ikke havde tiden til det.

Dej:

1,5 dl Kærnemælk

25 g gær

1 spsk. sukker

0,5 tsk salt

1 æg

150 g smør

Ca. 350 g hvedemel (måske mere)

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt sukker, salt, og æg. Smuldr smørret i 2/3 af melet og tilsæt derefter gærblandingen. Ælt resten af melet i dejen. Dejen skal være blød og lidt klisteret, men stadig til at arbejde med.  Tilsæt derfor lidt mere hvedemel hvis du synes. Lad dejen stå i køleskabet i en time. (Det er her jeg har ændret på opskriften, da den oprindelige siger at dejen skal stå i 4-5 timer. Det havde jeg simpelthen ikke tid til, men go ahead hvis du har. Kærnemælkshornene blev super lækre alligevel, og var godkendt fra alle sider, så det havde ikke en negativ indvirkning på dem efter min mening) Anyways – Efter 1 time rulles dejen til en pølse, hvorefter den med en kagerulle rulles flad med en bredde på 15 cm. Herefter skæres den ud i 12 lige store trekanter. 

Fyld:

75 g smør

50 g sukker

100 gram marcipan

100 g nougat

Riv marcipanen i en skål. Tilføj sukker og smør og pisk med en elpisker indtil blandingen danner en remonce. Del herefter nougaten i 12 ligestore stykker og placer et stykke på hver trekant i den bredeste ende. Put remoncen ovenpå hvert stykke. Rul trekanterne sammen til et horn og luk enderne således remoncen, og marcipanen ikke ryger ud. Læg hornene på en bageplade med bagepapir med snippen ned ad, og pensel dem med et sammenpisket æg. Drys herefter hakkede hasselnødder samt perlesukker på og bag dem i 15 minutter ved 180 grader. 

De er perfekte, når man får dem lige fra ovnen, da marcipanen og nougaten er smeltet indeni. Jeg elsker kærnemælkshorn, og håber I kunne lide opskriften.

– Lise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagskage