Chokoladeboller med 71 % mørk chokolade
I dag byder på endnu en lækker opskrift på disse chokoladeboller med 71 % mørk chokolade. Jeg elsker mørk chokolade med en høj kakao masse, og man kan virkelig smage den mørke chokolade i bollerne. Hvis du også elsker mørk chokolade, så prøv at bage disse! (-: Opskriften er fra bloggen CookieCrumble, og du kan finde den HER.
Dej:
50 g gær
2 dl lunken vand
1,5 tsk salt
3 spsk sukker
2 tsk kardemomme stødt
100 g blødt smør
4 dl cremefraiche
(opskriften siger 18 %, men jeg brugt 5 %, hvilket fungerede fint)
2 æg
200 g mørk chokolade
(jeg brugte denne fra Odense Marcipan)
ca. 700 g hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Bland det bløde smør i sammen med cremefraiche og æg. (Her er det vigtigt at smørret er meget blødt, da det ellers er svært at blande i blandingen). Halvdelen af melet tilsættes, hvorefter chokoladen (som er hakket) blandes i. Herefter tilsættes resten af melet. Dejen skal være meget blød – men man kan tilsætte mere mel hvis den er for blød – den skal være til at arbejde med efter hævning. Lad dejen hæve i ca 40 minutter under et viskestykke. Efter hævning slåes dejen ud på et meldrysset bord, og deles i 16 lige store dele. Rul til boller, og placer på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal nu efterhæve i 20 minutter under viskestykke. Imens varmes ovnen op til 200 grader. Når bollerne har hævet i 20 minutter, pensles de med et sammepisket æg, og bages i ovnen i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen. Bon Appetit (-;
– Lise
Ingen kommentarer endnu