Kærnemælkshorn med marcipan og nougat

Chokoladeboller med 71 % mørk chokolade

 DSC_0996

DSC_0999

DSC_0990

I dag byder på endnu en lækker opskrift på disse chokoladeboller med 71 % mørk chokolade. Jeg elsker mørk chokolade med en høj kakao masse, og man kan virkelig smage den mørke chokolade i bollerne. Hvis du også elsker mørk chokolade, så prøv at bage disse! (-: Opskriften er fra bloggen CookieCrumble, og du kan finde den HER.

Dej:

50 g gær

2 dl lunken vand

1,5 tsk salt

3 spsk sukker

2 tsk kardemomme stødt

100 g blødt smør

4 dl cremefraiche

(opskriften siger 18 %, men jeg brugt 5 %, hvilket fungerede fint)

2 æg

200 g mørk chokolade

(jeg brugte denne fra Odense Marcipan)

ca. 700 g hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Bland det bløde smør i sammen med cremefraiche og æg. (Her er det vigtigt at smørret er meget blødt, da det ellers er svært at blande i blandingen). Halvdelen af melet tilsættes, hvorefter chokoladen (som er hakket) blandes i. Herefter tilsættes resten af melet. Dejen skal være meget blød – men man kan tilsætte mere mel hvis den er for blød – den skal være til at arbejde med efter hævning. Lad dejen hæve i ca 40 minutter under et viskestykke. Efter hævning slåes dejen ud på et meldrysset bord, og deles i 16 lige store dele. Rul til boller, og placer på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal nu efterhæve i 20 minutter under viskestykke. Imens varmes ovnen op til 200 grader. Når bollerne har hævet i 20 minutter, pensles de med et sammepisket æg, og bages i ovnen i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen. Bon Appetit (-;

– Lise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælkshorn med marcipan og nougat