Støt kampen mod diabetes - landsindsamling 2015

Store pupiller

Opdateret for nylig5

I dag var jeg til øjenkontrol, som er en del af at have diabetes. Jeg ved faktisk ikke rigtig hvor mange gange om året, jeg går til øjenkontrol, men jeg vil skyde på, at det er med 3-6 måneders mellemrum. Det er ikke just den mest behagelige oplevelse, men bestemt heller ikke noget man skal være nervøs eller bange for. Mine besøg forgår således, at jeg først kommer ind, og får tjekket blodtryk, samt tager en af de der synstest, hvor du skal se, om du kan se bogstaverne på en oplyst tavle. Derefter får man dryppet øjenene med to forskellige slags væsker, og det er den sidste, der ikke er særlig behagelig, den svier nemlig meget. De to væsker gør, at pupillerne udvider sig, man kan sige, at de på en måde lammer den mekanisme, der gør, at pupillerne trækker sig sammen, når de bliver påvirket af lys. Det resultere altså i, at man efter ca 5-10 minutter ikke kan fokusere på noget tæt på, og også er meget følsom overfor stærk lys. Derfor skal man også huske at have solbriller med, når man skal have lavet en øjenundersøgelse, fordi det efterfølgende ikke er specielt rart at være udenfor, hvor der er sollys. Efter de 5-10 minutter bliver man kaldt ind igen, og får taget billeder af sine øjne, og derefter er man færdig. Det er ikke så galt. Det værste er, at dine pupiller forbliver udvidet i ca 3 timer efter, måske endda mere, sådan er det hvertfald i mit tilfælde, og det er virkelig ikke særlig rart. Som I kan se på billedet, er mine pupiller ret så store! Efterfølgende var jeg ude at shoppe lidt, og jeg kunne godt forestille mig, at butiksassistenterne tænkte sit om, hvorfor mine pupiller var så store (-; derfor lod jeg også mine solbriller blive på størstedelen af tiden.

Man får ikke resultatet af kontrollen af vide med det samme, og jeg ved derfor ikke, hvordan det er gået. Hvis der er sket forandringer med mine øjne, eller de kan se tegn på følgesygdomme på mine øjne, får jeg det af vide via brev, så jeg håber meget på ikke at modtage et brev fra Aalborg Universitetshospital (-: Har i mine 5 år med diabetes ikke fået brev efter en øjenkontrol endnu, så regner med det fortsætter sådan (-;.

– Lise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Støt kampen mod diabetes - landsindsamling 2015