Top 10 film til regnvejrshygge

Freestyle Libre skift

DSC_1231

DSC_1195

Opdateret for nylig8-001Opdateret for nylig9

Igår blev det tid til at skifte min Freestyle Libre sensor. Sensoren gav mig besked om, hvornår jeg skulle skifte den, på den måde at den hver gang jeg skannede sensoren, fortalte mig hvor mange timer der var tilbage.

Da jeg skulle skifte den, fulgte jeg de medfølgende instruktioner, hvilket gjorde det nemt og problemfrit. Derudover kunne jeg ikke mærke sensoren, da den først var på plads, den eneste jeg kunne mærke, var lige i det øjeblik jeg pressede “nålen” ind. Det var ikke fordi, det gjorde ondt, jeg kunne bare mærke et lille prik, hvilket jeg dog ikke kunne første gang, jeg brugte sensoren. Men det er jo selvfølgelig forskelligt fra gang til gang. Når man har sat sensoren på, går der 60 minutter før, at man kan skanne glukoseværdien. Derfor kan det være en fordel at påføre den nye sensor en time før, den gamle sensor ikke længere kan give resultater. Det gjorde jeg ikke, men det vil jeg overveje at gøre næste gang, jeg skal påføre sensoren. Det leder mig hen til en helt anden sag, som er, om jeg får bevilling til at få sensoren. Jeg skal igang med at søge om Freestyle Libre hos kommunen, og den process vil jeg selvfølgelig også dele med jer. Jeg har en ide om, at det ikke bliver let, men jeg ønsker virkelig, at det skal lykkes!

Nu har jeg haft den på i cirka et døgn, og jeg mærker ikke noget til den. Hvis I har fulgt med på bloggen igennem hele denne prøve tid med Freestyle Libre, ved I, at en af mine bekymringer var, at jeg ikke kunne tåle plasteret på Freestyle Libre. Men som I kan se på de nederste billeder, hvor jeg har taget den gamle sensor af, er der ingen tegn på allergisk reaktion, og det var virkelig en lettelse. Det ville bare være så ærgerligt ikke at kunne tåle plasteret, da jeg virkelig er blevet glad for sensoren, og håber på at få den permanent i nær fremtid.

Jeg har blandt andet, fået en bedre indsigt i hvordan min basalrate insulin skal være, for at få et mere stabilt blodsukker. Men det vil jeg skrive om i et andet indlæg senere.

-Lise

2 kommentarer

 • Mille

  Hej Lise
  Kan godt forstå at du er glad det er en kæmpe fordel at man ikke skal stikke sig, men kan måle så tit man vil. Jeg har fået en sensor men kan ikke få flere da min kommune ikke vil give mig en bevilling:-(
  Hvor får du dine sensorer fra?det er jo ikke muligt at købe dem i fri handel.
  Mange hilsner Mille.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisejust

   Hej Mille.
   Tak for din kommentar.
   Er det freestyle libre du har fået? og er det den din kommune har afslået bevilling til?
   Jeg har ansøgt om bevilling til Freestyle libre, men det går rigtig langsomt for kommunerne lige i øjeblikket.
   Som du nok ved, er der en konflikt mellem kommunerne og sygehusene om, hvem der skal betale Freestyle libre, og jeg har fået af vide at der kan gå, op til et helt år før din tager deres beslutning.
   Lige i øjeblikket måler jeg mit blodsukker med en almindelig blodsukkermåler, da jeg ikke har flere sensorer til freestyle libre. Det er ærgeligt, og jeg kan virkelig mærke, at jeg mangler den, men det er, sådan det er.
   Jeg venter, og håber på, at min kommune snart finder ud af, hvorvidt de vil give bevilling, eller ikke vil, men jeg tror tålmodighed er keyword her!
   Lige i øjeblikket er jeg dog også ved at finde ud af, hvorvidt det er muligt at købe dem i fri handel, i andre lande.
   Du kan evt. følge mig på min nye blog lisejust.dk – her vil jeg opdatere, hvordan det kommer til at gå.
   Jeg håber du har en god aften!

   Knus Lise.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 film til regnvejrshygge