A day in numbers

Traveling with diabetes

Sidst i februar tog jeg sammen med mine to brødre til Barcelona. Vi var kun væk i 4 dage, men lige meget hvor mange dage man tager væk, er planlægning nødvendig, når man har diabetes. Vi tog oprindeligt derned for at se Formel 1 test – og lad mig lige fortælle jer at det var noget, af det fedeste jeg har oplevet – men der blev selvfølgelig også tid til at opleve byen, med al dens shopping, restauranter og seværdigheder.

Vi bestilte rejsen, dagen før vi tog afsted, så der var ikke meget tid til at tænke alt for meget over, hvad jeg skulle have med. Derudover bestemte vi os for kun at tage håndbagage med, og jeg tror nærmest halvdelen af de ting, jeg havde med, var diabetes relateret. Jeg havde dog ingen problemer med at have alle tingene, og havde da også plads til at tage et par shoppefund med hjem igen ;-).

Nå men som I nok godt ved, så er der mange ting, man som diabetiker, skal have med sig når man rejser, og det er altså ikke blevet mindre af, at jeg har fået insulinpumpe. Når man kommer på pumpekursus, får man også af vide, hvad man skal tænke på, når man skal ud og rejse, og hvad der er nødvendigt at have med. Én af de ting man skal være opmærksom på, er at en insulinpumpe, er en maskine, som kan gå i stykker når som helst. Der er ingen der siger, at den gør det, men man kan aldrig være sikker, og skal derfor altid være forbedret på det værste, hvis man kan sige det sådan. Derfor skal man, når man skal ud at rejse, altid have insulinpenne med, samt tilsvarende insulin til dem, eller små insulinsprøjter.

Jeg havde i alt 3 forskellige poser med mine diabetes produkter i som indeholdte følgende:

Pose 1:

 • 3x infusionssæt
 • 3x reservoir
 • 1 pakke med 4 batterier i til insulinpumpen
 • Min quick-serter til nåleindføring samt en ekstra hvis den anden skulle gå i stykker.
 • Blodsukkermåler samt fingerprikker
 • 2 pakker blodsukker teststrimler
 • 1 pakke lancetter til min fingerprikker
 • Oplader til mit blodsukkerapparat (bruger ikke batterier, men skal derfor oplades via stikkontakt eller computer)
 • Apparat til måling af blodketoner, samt teststrimler til apparatet.
 • Alkoholswabs til desinficering

Pose 2: (klar 1 liters toilettaske til væsker)

 • 2x novorapid insulin til insulinpumpe med 100 ml i hver + samt oprindelig indpakning.
 • 1x levemir til insulinpenne – 10 ml. + oprindelig indpakning
 • 1x novorapid til insulinpenne – 10 ml. + oprindelig indpakning
 • Derudover havde jeg selvfølgelig mine toiletsager, som alle var under 100 ml.

3 taske:

 • 2x insulinpenne uden insulin – 1 til novorapid og 1 til levemir
 • 2 håndfulde nåle til indsprøjtningen med insulinpenne.

Derudover er der nogle få andre ting, som er vigtige at have med, når man er ude og rejse, og som jeg selvfølgelig også havde med:

 • Vigtige telefonnumre til den afdeling du hører til, samt de kontaktpersoner du har på din afdeling.
 • Insulinpumpe certifikat – et papir som dokumenterer, hvorfor du har insulin, nåle osv. med, som kan vises, hvis man bliver stoppet under sikkerhedskontrollen i lufthavnen.
 • Dokumentet: Overgang fra pumpe til pen. Hvis du står i det tilfælde, at din insulinpumpe ikke længere fungere – Jeg fik under min uge på pumpekursus lavet et dokument, som gav mig en vejledning i, hvor mange kulhydrater jeg skulle tage til 1 enhed insulin, samt hvor mange enheder levemir jeg skulle tage morgen og aften. Det kan være rigtig svært at huske, hvad man tog mens man var på pen, når man vender sig til at være på insulinpumpe, og det hele bare kører, derfor er det rart at have et papir, hvor det står på.
 • Derudover kan det i nogle tilfælde være en idé at tage en glukagonpen (bruges ved insulinchok og indeholder et sukkerstof) med, men man skal huske, at disse kun må bruges af personer, som har fået undervisning i at bruge dem. Jeg havde ikke en med på min rejse.
 • Hurtig kulhydrater – i mit tilfælde juice. Druesukker fungerer ikke rigtig for mig, men det er en helt anden historie.

Derudover skal man huske, at hvis man rejser over tidszoner, så skal uret i insulinpumpen indstilles til den lokale tid, således at man får den rigtig mængde insulin på det rigtige tidspunkt :-). Jeg har endnu ikke prøvet at rejse til et varmt, varmt sted med min insulinpumpe, men det er helt klart også en faktor, man skal tage i betragtning, når man skal planlægge og pakke, da man skal skifte insulin oftere i varme lande, og derfor også skal have flere infusionssæt og reservoir med :-).

I skal ikke snydes for billeder, så her kommer lige et par billeder fra min tur i Barcelona.

IMG_4371 IMG_4376 IMG_4322 IMG_4359

Jeg håber, dette indlæg kunne være en hjælp for nogen 🙂

– Lise.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A day in numbers